Een grenzeloos cultureel volksfeest - Honders Alting

Een grenzeloos cultureel volksfeest

Bij Honders/Alting zijn we, zoals bekend, niet alleen actief in Nederland, maar ook in België.

Daarom delen wij graag tips over de leukste activiteiten die daar te vinden zijn. Met deze keer de Gentse Feesten, een cultureel volksfeest waar je zeker voor over de grens wilt gaan!

De Gentse Feesten zijn een waar spektakel met een gevarieerd en gratis aanbod van muziekoptredens, straattheater, tentoonstellingen, kinderanimatie, kermis, parades en nog veel meer. Dit volksfeest, erkend als Vlaams immaterieel erfgoed, behoort tot de grootste in Europa. Tien dagen lang verandert Gent in een bruisend festivalterrein waar duizenden mensen op afkomen. Overal in de stad kunt u genieten van concerten en voorstellingen. De vele eet- en drinkkraampjes zorgen ervoor dat u niets tekortkomt.

De allereerste Gentse Feesten werden gehouden in 1843, toen het stadsbestuur besloot om alle feesten samen te voegen tot een vierdaagse “algemeene kermis”, ook wel “Gemeente Feest” genoemd. Op die manier probeerden de industriëlen de afwezigheid van arbeiders op een aantal maandagen te vermijden.

Enkele van de publiekstrekkers zijn het Bal 1900, het International Puppetbuskersfestival, het Internationaal Straattheaterfestival en het Baudelopark. Tijdens de Gentse Feesten vindt je een mengeling van optredens op verschillende pleinen, straten en parken in de binnenstad. Van bekende nationale artiesten tot de kleinste straatmuzikant, iedereen krijgt een podium.

Een unieke kans tijdens de Gentse Feesten is het beklimmen van de toren van de Sint-Baafskathedraal. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over het feestgedruis en het hart van Gent. De rest van het jaar kunt u genieten van het mooiste uitzicht over Gent vanaf de Belfort-toren, onder de poten van de gouden draak, de mascotte van Gent.

Voor meer informatie over het programma, bezoek de officiële website: Gentse Feesten Programma.

Zien we je daar?