St Hubertusstraat 1 - Honders Alting

Bekijk 41 beelden

St Hubertusstraat 1

Vraagprijs
€ 700.000

Architect Dudok heeft in 1937, samen met aannemer Van Grootel, het Witte Dorp in stadsdeel Stratum gebouwd. Dit is een fantastische plek om te wonen, waar de historie volop aanwezig is en je profiteert van de uitstekende ligging ten opzichte van het centrum, de High Tech Campus (HTC), ASML, de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en het Maxima Medisch Centrum (MMC). Deze hoekwoning van bijna 120 m² heeft een fraaie indeling met drie (mogelijk vier) slaapkamers, een woonkamer met houtkachel en een fantastische woonkeuken. De zonnige tuin aan drie zijden, met zon gedurende de hele dag, maakt van dit huis een droomhuis.

Het Witte Dorp is een fraai voorbeeld van een tuindorp, ontworpen in de ‘moderne stijl van de Nieuwe Zakelijkheid’. De woningen in het tuindorp zijn aangemerkt als rijksmonument en maken deel uit van het beschermd stadsgezicht. Alle dagelijkse voorzieningen zijn in de nabijheid te vinden, van supermarkt tot winkels en het Glorieuxpark. Via de Vestdijk loop of fiets je naar de binnenstad, waar je vele restaurants, uitgaansgelegenheden en de bekende winkelstraten vindt. De Ring Eindhoven en de snelwegen A2/A67 zijn vanaf de Geldropseweg goed bereikbaar. De High Tech Campus ligt op circa 3,5 kilometer afstand (ongeveer een kwartiertje fietsen) van dit prachtige monument.

BEGANE GROND
De buitenzijde van deze hoekwoning, met recent uitgevoerd schilderwerk, is fraai. Loop naar de overdekte entree waar, naast de voordeur, het monumentenschildje hangt. De hal vormt het hart van de begane grond, met de woonkamer aan de linkerzijde en de woonkeuken aan de rechterzijde. Achter een van de paneeldeuren bevindt zich de trap naar de wijn-/provisiekelder en een andere deur geeft toegang tot de toiletruimte. Aan de kant van de 1e Wilakkersstraat ligt de sfeervolle woonkamer, die geheel als zitkamer ingericht kan worden. Het plafond en de muren zijn gestuct en door de grote ramen valt vanaf het begin van de middag de zon naar binnen. Blikvanger is de moderne, gestucte schouw waar een houtkachel staat. Gezellige avonden op de bank, met je favoriete film of serie op tv, zijn gegarandeerd! In de woonkeuken is ruimte voor een grote eettafel, zodat je met de kinderen, familie en vrienden in een fraaie ambiance kunt dineren. Het schuine dak met hoge nok, de houten dakconstructie en de lichtinval maken de keuken tot een sfeervolle ruimte. De circa 5,50 meter lange wandopstelling (2016) is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur, waaronder een groot gasfornuis met brede oven.

EERSTE VERDIEPING
Volg de trap vanuit de hal naar de eerste verdieping. De overloop biedt toegang tot de master bedroom, een tweede slaapkamer en de badkamer. Ook op deze verdieping zijn de vloer-, wand- en plafondafwerking zeer fraai uitgevoerd. De paneeldeuren met klassiek deurbeslag dragen bij aan de sfeer op de slaapverdieping. De master bedroom, met een rond raam in de voorgevel, heeft een ruime opzet. De tweede slaapkamer is geschikt als kinderkamer, werkkamer of kleedruimte. Aan de achterzijde bevindt zich de badkamer, die qua stijl perfect bij het huis past. De ruimte is ingedeeld met een ligbad, aparte douche, wandcloset en wastafelmeubel.

TWEEDE VERDIEPING
Een vaste trap geeft toegang tot de tweede verdieping, waar een portaal leidt naar een slaapkamer en een grote wasruimte, met de mogelijkheid om een vierde slaapkamer te creëren. In de wasruimte bevinden zich een wastafel en de HR-ketel, en er is een handige bergvliering gemaakt. De slaapkamer, met dakkapel, wordt nu als werkkamer gebruikt.

EXTERIEUR
Een van de voordelen van deze woning is de zonnige tuin aan drie zijden. Het terras is zodanig gepositioneerd dat je gedurende de hele dag in de zon kunt zitten. Een hoge, groene haag zorgt voor privacy, en in de stenen berging is ruimte voor de fietsen. Aan de straatkant is een inrit, waardoor het mogelijk is een parkeerplek op eigen terrein te creëren.

BIJZONDERHEDEN
– Aluminium kozijnen, deels met dubbel glas;
– Buitenschilderwerk is in september 2024 uitgevoerd;
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Nefit Trendline, 2016);
– Drie (mogelijk vier) slaapkamers;
– Zonnige tuin aan drie zijden (oost, zuid en west);
– Inrit aan de straat (mogelijkheid om parkeergelegenheid op eigen terrein te realiseren);
– Rustige plek in het Witte Dorp (stadsdeel Stratum);
– Energielabel D.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1938
Woonoppervlakte
118
Perceeloppervlakte
211
Inhoud
439
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1

Locatie