Kerkstraat 16 - Honders Alting

Bekijk 37 beelden

Kerkstraat 16

Vraagprijs
€ 1.785.000

Zeer luxueus monumentaal Herenhuis (1860) in het centrum van Vught, ruim 1.400 m3, luxe woonkeuken, salon & eetkamer, vier slaapkamers met airco, 3 badkamers, sauna, volledig ingerichte zolderverdieping , kantoor, lounge & wijn kelder, Buitenkeuken onder verwarmde veranda van 55m2. Tuin met 2 terrassen, ruime garage, 2 parkeerplaatsen met optie op 3. Totaal gerenoveerd (2020) en geïsoleerd. Uniek object!

Dit statige en monumentale herenhuis omarmt direct bij binnenkomst.
Een warm en licht familiehuis met fijne routing, royale kamers, gezellige woonkeuken, prachtige hoge plafonds, originele details en een waanzinnige privacybiedende ruime achtertuin en dat midden in het centrum van Vught!

De geschakelde 2-onder-1 kapwoning woning is met behoud van het karakter, met hoogwaardige materialen afgewerkt en biedt zowel een rustige als plezierige woonomgeving te midden van het centrum van Vught.
Aan de achterzijde biedt de garage + oprit plaats aan twee auto’s op eigen terrein.

INDELING

BEGANE GROND
Entree/hal
In de prachtige entree/hal proef je direct de sfeer van het huis. In deze hal, die van de gang gescheiden wordt met een klapdeur, ligt de originele marmeren vloer uit 1860 en is de hoogte van de plafonds te ervaren. Vanuit de hal zijn zowel de woonkeuken als de woonkamer met openslaande deuren te bereiken, wat ervoor zorgt dat de twee ruimtes zowel samen te voegen zijn als af te sluiten zijn van elkaar.

Woonkeuken
De woonkeuken – aan de linkerzijde van de hal- ligt aan de voorzijde van de woning en is met recht een woonkeuken te noemen, hier wordt niet alleen gekookt, maar ook geleefd. In deze keuken zijn in 2020 prachtige banken op maat getimmerd, is het plafond verlaagd met sierlijsten, ‘ornamenten’ inbouwspots en wordt er ruimte geboden aan een prachtige eethoek. Het keukenblok (2020, Van Boven) heeft een keramieken blad, metalen tegels en biedt een leuk uitzicht over de Kloosterstraat. De keuken is uitgerust met wijnklimaatkast (Liebherr), 5 losse gaspitten, schouw met geïntegreerde afzuigkap, greeploze lades en vaatwasser (Miele), Quooker kraan, vuilvernietiger, apothekerskast en XL koelkast (Liebherr).
Een van de verrassingen, is het doorkijkje naar een prachtig schilderij in de oude dienstingang.

Living
De living – aan de rechterzijde van de hal – is eveneens gelegen aan de voorzijde van de woning en heeft via de raampartijen een prachtig uitzicht op de straat. Het zitgedeelte is vierkant van opzet, erg sfeervol en beschikt over een schouw met hoogrendement gashaard. De woonkamer staat in open verbinding met de eetkamer, welke drie treden hoger ligt en ruimte biedt aan een grote eettafel en prachtig uitzicht biedt op de achtertuin. De woonkeuken en woonkamer zijn voorzien van een (geïsoleerde) houten parketvloer. De radiatoren zijn omtimmerd en de plafonds zijn voorzien van sierlijsten.

Wijnkelder en relax-ruimte
Via de woonkamer is de relax-ruimte in het souterrain bereikbaar. Deze sfeervolle ruimte, met koekoek en schouw met gashaard biedt een intieme zithoek met warme uitstraling door oa een originele terra-cotta tegelvoer (Van Boven). Deze relax-ruimte biedt een heerlijke leeshoek, bar of tweede tv-hoek.
Vanuit de relax-ruimte is de wijnkelder -via een originele deur- bereikbaar. Een unieke ruimte met ventilatie door de koekoek. De wijnkelder is eveneens via de dienstingang bereikbaar (deze tweede trap komt thans uit in de gang op de begane grond).

Vanuit de hal is de gang bereikbaar, in deze gang biedt een achterdeur toegang tot de achtertuin, biedt de trap toegang tot de eerste verdieping en zijn de wijnkelder, het toilet en de werkkamer bereikbaar. Het toilet is bijzonder door de hoogte, lichtinval, glas-in-lood raam boven de deur en is voorzien van toilet en op maat gemaakt fonteintje. De werkkamer ligt aan de achterzijde van de woning en biedt een fijne rustige werkplek. Het raam biedt uitzicht op de tuin. Vanuit de werkkamer is de bijkeuken bereikbaar. De bijkeuken biedt een extra keukenblok en aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur + ruimte voor extra witgoed. De bijkeuken is verlengd met extra opslagruimte en een extra buitendeur naar de tuin.

EERSTE VERDIEPING
De ruime overloop met lambrisering en lichtinval, biedt toegang tot drie slaapkamers en de trap naar de tweede verdieping. Twee royale (kinder-)kamers liggen aan de voorzijde van de woning, waarvan één met extra zijraam en één met vaste inbouwkast voorzien van glas-in-lood. Het royale oppervlak, de hoge plafonds, sierlijsten, prachtige raampartijen maken deze kamers écht uniek. De master bedroom ligt aan de achterzijde van de woning en biedt via de twee raampartijen uitzicht op de achtertuin. De kamer is voorzien van een op maat gemaakte vaste kastenwand en biedt toegang tot de eigen badkamer en-suite. Alle slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking van airconditioning. De eerste verdiepingsvloer is na geïsoleerd.

Deze luxe badkamer en-suite bij de master bedroom is betegeld met Italiaans marmer, vanuit één stuk geslepen.
De badkamer is ruimtelijk ingedeeld met een dubbele wastafel, douche, ligbad, toilet en bidet. Er is zowel vloerverwarming als designradiatoren aanwezig. De tweede (kinder-)badkamer is bereikbaar vanaf de overloop en voorzien van wastafelmeubel, toilet, douche, raam, mechanische ventilatie en design radiator.

TWEEDE VERDIEPING
Op de tweede verdieping is de kap grotendeels in het zicht gebracht en wordt de open ruimte verlicht door een vijftal dakramen. De open ruimte biedt plaats aan een extra zithoek, speelzolder of kan ideaal gebruikt worden als gastenverblijf. In het open gedeelte zijn een vaste kast met opstelling cv-ketel bereikbaar, zijn vaste kasten gemaakt, is airconditioning aanwezig en vanuit hier is toegang tot een extra slaapkamer en derde badkamer. Ook biedt een losse trap toegang tot een bergvliering. De vierde slaapkamer ligt aan de voorzijde en heeft twee dakramen, airconditioning + een vaste kastenwand. De derde badkamer ligt eveneens aan de voorzijde van de woningen en is uitgerust met toilet, sauna, ligbad, wastafelmeubel, douche en dakraam.

BUITEN
Aan de achterzijde van het herenhuis is een overkapping gebouwd, welke ca. 52 m2 groot is. De overkapping wordt verlicht met vier lichtstraten, waardoor er in de woning geen verlies van lichtinval is. In de warmere maanden een échte extra woonkamer, eetkamer en voorzien van vaste buitenkeuken. De overkapping is voorzien van elektra, water, tv-aansluiting, geluidsinstallatie, spots en terrasverwarmers.

De tuin is aangelegd met (kunst)gazon, diverse beplanting, bomen en verschillende terrassen om op verschillende tijdstippen van de zon (of schaduw) te kunnen genieten. De tuin biedt veel privacy en een uniek uitzicht op zowel de Vughtse Toren als de Petrus kerk.

Berging/garage/oprit
Achterin de tuin is de berging c.q. garage bereikbaar. Deze externe berging is geheel geïsoleerd, voorzien van elektra en water en verdeeld in twee compartimenten, zijnde (fietsen)berging en garage (voor één auto) voorzien van elektrische deur. Vóór de garage biedt een parkeerplek nog plaats aan een tweede auto.

ALGEMEEN
– Gemeentelijk monument;
– Bij de renovatie is zoveel mogelijk in originele staat terug gebracht, zoals bijvoorbeeld de schuiframen, deze zijn in originele staat teruggebracht, maar wel voorzien van dubbele beglazing;
– Ramen zijn voorzien van horren;
– Aan de achterzijde van het perceel behoort 1 garagebox/parkeerplaats bij het verkochte, dit betreft een apart kadastraal nummer en is onderdeel van “VVE gebouw Koestraat Vught”. Servicekosten per JAAR van circa € 190,-.

Details

Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1860
Woonoppervlakte
313
Perceeloppervlakte
390
Inhoud
1490
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
3

Locatie