Oirschotsebaan 3 - Honders Alting

Bekijk 9 beelden

Oirschotsebaan 3

Vraagprijs
€ 500.000

Te midden van het bos, aan de rand van een kronkelende weg, staat een huis dat rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. De oude houten boswachterswoning, ooit de beschermer van het woud, vertelt verhalen van vervlogen tijden. Het is een plek waar de magie van de natuur de overhand heeft, omgeven door groen en verscholen tussen de bomen. Hoewel de woning zijn beste tijd heeft gehad en niet langer bewoonbaar is, biedt het een kans om iets nieuws te creëren – een droomhuis dat perfect past in deze natuurlijke omgeving.

Met een bestemmingsplan dat ruimte biedt voor een eigentijdse woning, compleet met een maximaal bouwvolume van 1200 m³, kunnen de nieuwe bewoners hun eigen hoofdstuk toevoegen aan dit magische verhaal. Een belangrijke nuance is echter dat het vigerende bestemmingsplan een bijzondere tegenstrijdigheid kent. Dit bestemmingsplan bevat namelijk twee elementen met betrekking tot de bouwmogelijkheden: de tekstuele omschrijving, die in dit specifieke geval een bouwvolume van 1200 m³ toestaat, en de verbeelding (het bestemmingsvlak), die niet is aangepast aan deze omschrijving en de huidige situatie weergeeft. In dit bestemmingsvlak past geen bouwvolume van 1200 m³. Aangezien de verbeelding prevaleert, betekent dit concreet dat men zal moeten bouwen binnen het bestemmingsvlak (dus kleiner dan het beschreven bouwvolume van 1200 m³), of een vergunningsprocedure doorlopen met een verzoek tot afwijking van de verbeelding.

Het perceel, 4.535 m² groot, blijft trouw aan zijn natuurlijke erfgoed, met een erfafscheiding die harmonieus aansluit bij de omliggende natuur, zoals voorgeschreven door Natuurmonumenten.

Let wel, dit object wordt verkocht ‘as is, where is’. Verkoper heeft de Japanse duizendknoop laten verwijderen, maar de koper draagt het risico van een eventuele terugkeer van deze invasieve plant. Daarnaast gelden er strikte voorwaarden voor de erfafscheiding: deze moet minimaal kniehoog en maximaal 1,5 meter hoog zijn, en naadloos in het landschap opgaan. Delen van het perceel zijn aangewezen als Natura 2000-gebied en Natuur Netwerk Brabant. Het omliggende gebied, dat eigendom is van Natuurmonumenten, heeft dezelfde status. Deze aanwijzing brengt publiekrechtelijke beperkingen met zich mee waar de koper zich bewust van moet zijn.

De verkoop geschiedt middels inschrijving waarbij belangstellenden hun bod uit kunnen brengen via een Move account. De genoemde prijs betreft de bieden vanaf prijs en de biedingstermijn sluit op 11 oktober 12:00 uur. Verkoper behoudt zich nadrukkelijk het recht van gunning voor.

Alle van belanghebbende informatie vindt u hier.

Bent u klaar om het volgende hoofdstuk van dit sprookje te schrijven?

Details

Status
Beschikbaar

Locatie

Te midden van het bos, aan de rand van een kronkelende weg, staat een huis dat rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. De oude houten boswachterswoning, ooit de beschermer van het woud, vertelt verhalen van vervlogen tijden. Het is een plek waar de magie van de natuur de overhand heeft, omgeven door groen en verscholen tussen de bomen. Hoewel de woning zijn beste tijd heeft gehad en niet langer bewoonbaar is, biedt het een kans om iets nieuws te creëren – een droomhuis, perfect passend in deze natuurlijke omgeving.

Met een bestemmingsplan dat ruimte biedt voor een eigentijdse woning, compleet met een maximaal bouwvolume van 1200m³, kunnen de nieuwe bewoners hun eigen hoofdstuk toevoegen aan dit magische verhaal.
Een zeer belangrijke nuance in de bouwmogelijkheden zijn dat het huidige bouwvlak geen ruimte biedt voor een woning van 1200m³.
Dit betekent dus dat de koper een óf een woning dient te bouwen die past in het huidige bouwvlak, óf een bouwvergunning aan dient te vragen waarbij eveneens ontheffing van het bouwvlak verkregen dient te worden.

Het perceel, 4.535 m² groot, blijft trouw aan zijn natuurlijke erfgoed, met een erfafscheiding die harmonieus aansluit bij de omliggende natuur, zoals voorgeschreven door Natuurmonumenten.

Let wel, dit object wordt verkocht ‘as is, where is’. Natuurmonumenten heeft de Japanse Duizendknoop laten verwijderen, maar de koper draagt het risico voor het eventuele terugkeren van deze invasieve plant. Daarnaast gelden er strikte voorwaarden voor de erfafscheiding: deze moet minimaal kniehoog en maximaal 1,5 meter hoog zijn en naadloos in het landschap opgaan.

Bent u klaar om het volgende hoofdstuk van dit sprookje te schrijven?

Het verkoopproces zal verlopen middels een biedingsprocedure middels een Move account wat op uw verzoek kan worden aangemaakt.

Wanneer u een bod uit wenst brengen, dan verzoeken wij u dat uiterlijk 27 september 12:00 te doen.

De belanghebbende informatie kunt via deze link naar Dropbox downloaden.